The end. And the beginning. At the same time. 

Happy new year! Want ja, het is alweer 2017. Een nieuw jaar in het verschiet. Vol kansen en groei. Ik zit op mn bankje te mijmeren over het leven.
Over mijn groei.
Over de WEIGHT WATCHERS. Dat avontuur was van korte duur. Een deel 2 is er nooit gekomen. Er is welteverstaan 1 kilo verloren. Nee dat was not my kind of tea.
Dus ja groei. Mijn inzicht was dat de WEIGHT WATCHERS niet mijn weg is.

Mijn kleine mensje die groeit en bloeit, basisschool avonturen. Wat een nieuwe wereld. Ik voel me steeds meer een echte moeder, tussen de andere moeders op het schoolplein. Beppen over t weer, de kinderen, en die nieuwe jas. “Meeeeeeeiiiid waar heb je die nou vandaan??!?!?!?!?!?”
Op vakantie gaan naar een resort met een hysterische lalalalabamba boulevard doen we ook niet meer. Grens bereikt zou ik zeggen. Op naar de vouwwagen en zand in je slaapzak. Heerlijk!
Ik ga ook vaker tussendoor even op ‘uit’. Om mijn hoofd rust te geven. Zo even tussendoor. Gewoon wandelend of al afwassend. Dat is mega fijn en wellicht raak ik dan minder vaak mijn pinpas kwijt.

En ik heb sinds kort een coach om meer balans te krijgen in werk en gezin. Nodig want hoeeeee dan.
Dus dat! Benieuwd wat het me brengt. Welke inzichten. Kanniewachten!
Wat ga jij leren Marieke? Wat wil je leren? Wat voor avonturen liggen er voor jou in het verschiet?

Lieverd, ik heb zo genoten van dit schrijf avontuur met jou. Het was echt een feestje. Ik ga het missen. Maar tijd voor ruimte en nieuwe kansen. Wie weet pakken we het later weer op.
Bedankt voor je mooie, fijne en grappige verhalen.

Liefs Jessie.

Hey jepsie,

Holymoly, wat is dit jaar snel gegaan zeg en wat is er veel gebeurd.
Mijn lieve buufvriendinnetje plotseling overleden, wat zeer heftig was! Mijn zoektocht naar Self-Improvement, wat nog steeds enorm leerzaam is. Mijn razende rakker die naar groep 3 is gegaan, wat ik heel moeilijk vond, maar waar hij het zo verschrikkelijk goed doet. Mijn blonde Dollie die is gaan tennissen en waarmee zij mij zo heeft geïnspireerd dat ook ik ga tennissen. Manlief die besluit om zijn hart weer te gaan volgen en weer muziek gaat maken. Afscheid van onze hysterisch leuke trailer. Mijn geweldige reis naar Schotland samen met mijn vriendin, waar ik zo van genoten heb.
Maar 2016 was vooral een jaar van loslaten en gelukkig gaat mij dat steeds beter af. Want als je durft los te laten, ontstaan er ook weer nieuwe wegen om in te slaan en hoe gaaf is dat!

Ik heb zin in 2017 jes, ik kijk er naar uit! We gaan ons huis verbouwen. Ik ga een dag ouderschapsverlof opnemen. Ik hoop vaker mijn familie te gaan zien, want dat vond ik vorig jaar te weinig. Ik ga jou vaker zien, vind ik heel fijn, want ik mis je.

Het was bijzonder om twee jaar van ons leven uit te vergroten. Het is gaaf dat we dat gedocumenteerd hebben. Want eerlijk is eerlijk, je vergeet ook weer snel. Het is ook bijzonder om te lezen hoe de ander je inzichten kan geven. En vooral op jouw hilarische en scherpzinnige manier. Maar wie weet gaan we over twee maanden weer verder omdat we het toch niet laten kunnen ha ha.
Dus ik zeg voor nu, dag lieve jes, tot schrijfs.

-x-

Copyright - Huis van Greet

Illustraties door Greet DielsHuis van Greet - Illustrator

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.