De Vuurdoop

Lieve Marieke,

Ff een blogje schrijven, dat is toch zo gedaan, galmt het door mijn hoofd. Nou, dat is echt nog een hele toer. Want waar ga je over schrijven?! Kies gewoon een dingetje! Ja hallo, ik heb wel 1000 dingetjes en al die dingetjes dwarrelen door mijn hoofd als kleine stormpjes.

Ik heb in mijn hoofd dit stukje wat ik nu schrijf al 1000 keer geschreven. In mijn hoofd, dus helaas niet in het echt, en helaas omdat er verdomd goeie stukjes bij zaten kan ik je zeggen.
Enfin, we gaan bloggen over opruimen in de breedste zin van het woord. En na dagen bloggen in mijn hoofd kan ik zeggen dat mijn hoofd een opruim beurt kan gebruiken. Het is er een zootje, een regelrechte troep. Maar wel met zekere geordendheid. Want ik weet (bijna) alles te vinden en voor de aankomende verhuizing, jaja, is alles in mijn hoofd ook al bijna op orde. Nu alleen nog in het echt. Maar ik kan je één ding vertellen, verhuizen begint in je hoofd!

Die opruim beurt komt vanzelf, als ik met mijn gezinnetje naar een ander stadje ben verhuisd, als alles schoon is, op z’n plek staat, als de peuterspeelzaal, school, tandarts, dokter consultatiebureau etc is geregeld… Als de housewarming is geweest, Als we maaaaanden verder zijn dus… Kan niet wachten! Kom maar op met die verhuisdozen! Aan de slag! Doekje in m’n haar en gaan!

Nou, Mariek, benieuwd naar de perikelen van jullie leventje. Perikelen, mooi woord, weet niet of ik m goed gebruik, maar mooi woord…:-) 

Hey lieve jes,

Ik weet nog goed toen ik een paar jaar geleden ging verhuizen. Het was de warmste zomer ever…, ik was 8 maanden zwanger en ging in die zelfde week ook nog trouwen… Toch kan ik je zeggen, dat het verhuizen het minst chaotisch was! Ik had het namelijk uitbesteed…!!.

Grote, zweterige, maar vooral sterke mannen die in een oud appartement met hele nauwe en stijle trappetjes, de ene doos, na de andere doos naar beneden sjouwden……Het enige wat ik hoefde te doen, was van te voren alles inpakken en niets fijner dan alles door je handen te laten gaan en een schifting maken met wat wel mee gaat naar de nieuwe woning en wat niet. Weg gooien, of in mijn geval weg geven of naar de kringloop brengen geeft een bepaalde voldoening en rust.

Nog heb ik nog van die dagen dat ik alles even door mijn handen laat gaan en een schifting maak met wat weg kan en wat mag blijven. Gelukkig heb ik een hele lieve vriendin die graag alles wil hebben als ik het niet meer wil. Laat zij nou toch eerdaags gaan verhuizen….ik ben benieuwd wat er bij haar weg gaat of mag blijven….

Dikke kus, Marieke

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Een gedachte over “De Vuurdoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.