feest?

Hey lieve jes,

Wat is dat toch met die feestdagen, het zou verbinding, dankbaarheid en gezellig moeten zijn, maar vaak genoeg is het stress, zenuwen en narigheid, zeker als de familiebanden wat gevoelig liggen. Dit jaar hoop ik dit allemaal voor te zijn en tijdig alles gepland te hebben, wie gaat waar eten, wie viert wat en hoe. Met enige verwondering luister ik naar jouw oplossing, alles en iedereen op kerstavond, lekker met elkaar eten, kampvuurtje in de tuin… Fijn, ik zie het voor me en kan op die manier stiekem meegenieten. 1 keer geprobeerd, ik dacht een traditie te starten, om iedereen uit te nodigen, werd een ware hel! Dranken emoties, geen goede mix kan ik je vertellen ha ha, ook weer van geleerd, nu is het de kunst om alles zo gescheiden mogelijk te houden en ik kan je zeggen dat valt nog niet mee.

Dan maar iets doen waar ik wel grip op heb en dat is het kerst stylen van de woonkamer, wat een pret is dat toch, de enorme tas vol met ballen, slingers en lampjes wordt van zolder gehaald en uitgestald op tafel, ik trek er een hele dag voor om alles te restylen en word daar intens gelukkig van en als finishing touch, de crème a la crème, samen met de kinderen de kerstboom versieren. De kinderen gaan onder de boom liggen en op deze manier keuren ze de boom goed of niet goed. Wat een cadeautjes zijn het toch en dat is toch waar het echt om draait.

Hey meis,

Feestdagen maken idd een boel los bij een hoop mensen. Ik zie t ook om me heen en bij mij zelf ook. Ja wat is dat toch met die feestdagen inderdaad!?
Feest maakt iets los denk ik. Tradities, verwachtingen. En nu is het gezellig! Serieus, haha heb t echt wel eens gehoord. Wel meer dan eens. Niet bij mijn eigen familie hoor, knipoog.

Ik zie het helemaal voor me, je kindjes onder de kerstboom, wat een fijn contact heb je dan. Je maakt ter plekke je eigen tradities. Tradities die je eigen kinderen waarschijnlijk ook zo gaan doen bij hun kinderen.
Super fijn. Muziekje aan, lekker genieten van wat je het allerleukste vindt, stylen! En dat samen met de fijnste mensen die er zijn, je eigen kinderen en je man.

Ik zie de verbinding wel bij jullie, in jullie gezin. Je geeft het door aan de volgende generatie. Daar onder de kerstboom.

P.S.
Er is nog plek rond het haardvuur hoor! 😉

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.