Balen

Hey Jes, daar zit ik dan op een druilerige middag in de zomervakantie, in een hysterisch, lawaaierig, naar vet stinkende binnen speeltuin. Het is er druk en onoverzichtelijk. De perfecte plek voor de ADHD-ers onder ons. Er wordt net omgeroepen dat er een technische storing is in de keuken en dat er op dit moment geen eten wordt uitgeserveerd. Terwijl de mensen al mopperend weer gaan zitten, pak ik wat zelf meegenomen lekkers uit mijn tas, wat uiteraard niet toegestaan is, en eet dit stiekem gniffelend op. Verderop zie ik al enkele huilende, rood aangelopen kinderen voorbij denderen. Naar mijn mening the cue om naar huis te gaan!
Ik baal een beetje. Ik baal omdat ik vakantie vier in eigen land en noodgedwongen activiteiten voor het gezin moet verzinnen die binnenshuis gedaan kunnen worden. Het blijft maar regenen! In onze trailer moeten we ’s avonds de kachel aan, anders staat het kippenvel op onze armen. Ik ben er klaar mee! Ik ben klaar om de grote vakanties in Nederland te spenderen. Ik heb zoooooooo’n behoefte aan ZON. Terwijl mijn gedachten nu al uitgaan naar een heerlijke strandvakantie, komt mijn kleine razende rakker mij een dikke klapzoen geven en weet ik weer waar het allemaal om draait.

Klapzoen doorgegeven.

Dank je voor je heerlijke klapzoen. En bestel maar vast een plekje naast je zonnelichttherapielamp, want dat hebben we hard nodig. Al heb ik weinig te klagen, want ik ga over een paar weken wel naar een zonovergoten strandland… Ik zou bijna sorry zeggen. Bijna. Ik ga de zon inhaleren en meenemen en dan ga ik naast je zitten en dan gloeit er wat Canarische zon op jou. Of is dat heel gek.
De grootste reden dat we naar de zon gaan is echt omdat ik de hele herfst en winter niet te genieten ben, Hell, zeg maar gerust een depressieve parkiet op een stokje. Sinds ons meisje bestaat zie ik pas hoeveel impact de winterdepressie op mij heeft. Dus meid, jij bent hetzelfde parkietje in de winter. We gaan samen voor de lichtbak, al wegdromend naar Honolulu. En inderdaad sparen voor een zonvakantie. Want nog even en heel Nederland kan voor de lichtbak. Ik heb nog een ruimte over beneden in huis….. Gat in de markt!!!
Weet je nog vroeger, de hele grote zomervakantie… Liepen we in jurkjes en korte broek… Badjes in de tuin… ijsjes eten, ijsblokjes in je glas…dat was toch zo, dat verbeeld ik me toch niet? Nu hebben we af en toe een dagje zomer en kan het zomaar zijn dat het vandaag 32 graden is en morgen 16…. Lichttherapie… Nogmaals… Gat.in.de.markt…
Xxx

Copyright - Huis van Greet

Illustraties door Greet DielsHuis van Greet - Illustrator

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.