De pinpas

Marieke, hoi, weet je, als onze auto geen irritant piepje zou laten horen als de lichten nog aan staan, zou de accu van onze auto al 200 keer leeg zijn gelopen. Ik ben een chaoot. Een hele erge. Ik ben de grootste chaoot van t land.
Net ook weer. Ik was wederom mijn pinpas kwijt. En wat een stressssss ik daarvan heb,.. Stond namelijk met dochter in prinsessenkleding inclusief tiara al bij de winkel. En ik ben dan wel zo slim dat ik even check, best hysterisch maar dat benadrukt de ernst van de situatie wel, of mijn pinpas in mijn portemonnee zit. EN NEE! Hij zat er niet in. Ik krijg het warm en koud tegelijk, vloek in mijn hoofd als een zeeman, en hardop zeg ik CHIPS! “Wat is er mama?” vraagt mijn dochter. “Ik ben weer eens mijn pinpas kwijt lieverd…”
“Oh, waarom mama?” vraagt dochter.
“Nou lieverd, omdat ik de pinpas steeds vergeet”.
Met natte rug, voorhoofd klam, rijden we weer naar huis. In mijn ooghoeken zie ik mijn dochter naar mij kijken met een beetje schrikkerige blik in haar ogen. “Alles oke hoor lieverd, ik ben gewoon weer eens mijn pas kwijt. We gaan naar huis om hem te zoeken. Waar kan hij toch zijn?”.
Kindje ontspant en we lachen naar elkaar. Ondertussen draait mijn hoofd overuren. Waar is mijn pinpas! Heb ik nog cash in huis? Hebben we nog eten in de vriezer? Moet ik mijn pas blokkeren? Is hij gejat?
Welk signaal krijg ik nu? Maak ik mij te druk? Ja. Ben ik te druk? Ja. Werk je te hard? Ja. Heb je wel voldoende ontspanning? Soms. Dus ja. Dan raak je je pas kwijt Jessie. Zo simpel is het.
Eenmaal thuis zijn we gaan zoeken en na enige tijd vond ik de pas in een broek die al aan de waslijn hing… Dus de pas is fris gewassen. Volgende stresspunt… Doet de pas het nog???
Bijna vakantie… Het komt goed… Als ik vakantie heb, ga ik even op “uit”. Ik ga mijn hoofd rust geven. Ik stop even met plannen en organiseren. Geen huishouden, geen moeten. Volgende discussiepunt: is het wel normaal dat we vakantie nodig hebben? Is vakantie nodig hebben, een break uit je leven nodig hebben, niet het grootste signaal dat er iets niet oké is met hoe we leven in deze maatschappij?
Mijn hoofd is te vol om erover na te denken…

X

Wist jij Jes, dat het beste land om in te wonen Noorwegen is? Het is de onbetwiste titelhouder als het aankomt op welvaart en de levensstandaard. Naast dat het een rijk land is, heeft het veel goede voorzieningen en hebben de mensen een erg goede leefomgeving met voldoende natuur in de nabijheid. Ook heeft het goed onderwijs en gezondheidszorg, oftewel het land heeft alle ingrediënten om prettig in te wonen. Zou dat niet heerlijk zijn? Om maar niet te spreken over de smaakvolle Scandinavische interieurs. Als we daar zouden wonen Jes, dan hebben we de rust en ruimte. Hebben we misschien wel minder nodig. Zijn we altijd een beetje op vakantie, zijn we vast veel minder vaak ons pinpassen, sleutels en portemonnees kwijt.
Ik weet dat het een illusie is en een droom. Toch is het wel een toffe uitdaging om de vrijheid en ontspanning dat Noorwegen te weeg brengt, over te brengen in je eigen huishouden. Reken af met alle onnodige spullen in huis. Maak ruimte voor wat er echt toe doet. Maak schoon schip! Zo creëer je rust en ruimte. Raken we minder kwijt en hebben we meer overzicht. En misschien geeft het wel het vakantie gevoel waar je naar verlangt.

Toedeledokie

Copyright - Huis van Greet

Illustraties door Greet DielsHuis van Greet - Illustrator

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.