Waar is ontspanning, daar is ontspanning…

Hey jesiepessiepoepchinees,

Dit jaar zullen we voor het laatst gebruik maken van onze enige en hysterisch gezellige caravan. Waarom dan toch weg doen hoor ik je denken? Omdat het mij ( ons ) gek genoeg ook weinig ontspanning biedt. Toen wij de caravan kochten hadden wij daar een heerlijk onderuitgezakt, relaxed beeld van. We zouden er met grote regelmaat in het weekend naar toe gaan, om zo ons drukke bestaan even achter ons te laten. Genieten van het buiten zijn, de mooie natuur en de vrijheid. Ik vergat daarbij wel even dat je er nog een heel huishouden bij hebt!
Ook daar moeten de bedden opgemaakt en later weer afgehaald worden, de wc’s en de douche schoon worden gemaakt, de vloeren gedweild de tuin worden bijgehouden en boodschappen worden gedaan. Dus als wij zaterdagochtend aankomen moeten we eigenlijk al meteen aan de slag, om vervolgens de dag daarop weer alles op te ruimen. We komen gesloopt weer thuis! Nee hoor Jes, dat is niet ons idee van ontspanning.
Met spijt in ons hart, zeggen we gedag tegen het caravannetje en zijn we blij dat hij in ieder geval nog in de familie blijft, dan is het niet helemaal een vaarwel en kunnen we af en toe nog gewoon bij hem op bezoek.

Kusje

Lieve schat,

Irritant he, dat het in je hoofd zo anders kan zijn dan in het echt. In mijn hoofd kan ik altijd alles. Ik heb het superman syndroom. Ik snap het helemaal. Hoe kun je het ook voorzien! Je ziet immers een berg ontspanning voor je, natuur, wijntje/biertje, kindjes lekker spelen. En die bedden opmaken, dat doe je gewoon romantisch als je bent, erbij! Met liefde! Zonder zweet op je rug veeg je de vloer, zing je er vrolijk een liedje bij.
Ik zou zo graag thuis ook een vakantie gevoel willen en ik ben ermee aan het oefenen. Ik oefen af en toe, elk weekend, met het vakantiegevoel thuis. Het vakantiegevoel krijg je wel een stuk sneller als de zon schijnt. Dat is wel een voorwaarde. Ik ga dan mijn stadje met andere ogen bekijken en roep alsof ik een toerist ben “ach kijk nou toch eens hoe pittoresk alles is hier! ” ik praat een beetje Engels hier en daar, “hello” in plaats van hallo.
De service van het hotel hier is wel een beetje slecht. Ik moet gewoon zelf de wc schoonmaken, en de rest ook.
Ik snap jullie keus helemaal! En ik vind het retegoed dat jullie t wel geprobeerd hebben! Nu weten jullie dat dit jullie weg niet is. Tof! Goed om te weten.
Vier de weekenden heerlijk in je eigen achtertuin. Laat je man een cocktail met parapluutje en schijfje limoen maken en praat Engels tegen de buurvrouw. Zonnehoed op, fladderjurk aan en voetjes in een opblaaszwembad. Een bericht op Facebook met “het is hier fantastisch!” En je vakantiegevoel is begonnen.

Fijne vakantie! Xxx

Copyright - Huis van Greet

Illustraties door Greet DielsHuis van Greet - Illustrator

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.