Klotsende oksels

Hey wijfie,

Oh mijn hemel wat een klotsende oksels had ik laatst zeg! Ik maakte dé whatsapp fout aller tijden! Ik stuurde namelijk hét verkeerde berichtje naar iemand. Ik wilde bij manlief even spuien over een saai etentje wat die avond op de planning stond en dat ik er zoooooo geen zin in had! En je raad het al, ik stuurde het berichtje naar diegene met wie ik die avond ging eten….nou Jes, ik weet nu hoe het voelt om door de grond te zakken, door overmand te worden door zweet en angst. Mijn benen raakten gevoelloos en ik kreeg een onaangename tinteling door mijn lichaam. Godzijdank nam mijn verstand het meteen van mij over en konden mijn bevende handen nog net op tijd het berichtje deleten. Daar had ik mazzel mee, want vaak genoeg ben je gewoon te laat! Het enige wat ik dacht was KARMA! Dit krijg je er nou van als je niet eerlijk bent, als je naar bent tegen iemand. Als je achter iemands rug om schijnheilig doet. Ik zeg eigen schuld dikke bult. Ik had eigenlijk gewoon op de blaren moeten zitten, maar stiekem ben ik ook heel blij dat dat niet hoefde. Heb jij wel eens op de blaren moeten zitten?

Zoen

Gossie… Ik krijg acuut pijn in mn buik als ik dit lees… Moet er niet aan denken Marieke! Nee hoor, ik ben heel gewiekst in dat soort dingen. Geraffineerd wellicht. Ik zorg er wel voor dat mijn duistere gedachten niet aan de oppervlakte komen! Ongetwijfeld heb ik wel meer dan eens op brandende blaren gezeten. Maar niet recent. Ik maak nooit de stomme fout om onaardige smsjes te sturen naar de verkeerde. Gnagnagna.

Ik zit nog wel eens op blaren, maar dat heeft een andere oorzaak. Ik ben wel eens onaardig tegen mezelf. Kga nog heus wel eens vet over grenzen bijvoorbeeld, om maar wat te noemen. Dan moet ik toch echt op de blaren zitten. En dat zit heus nie lekker kan ik je zeggen. Grenzen zijn er om naar te luisteren. Om serieus te nemen. En als ie dat nie doet, dan brandt ’t als een malle. Ik kan t weten. Tis je lijf dat spreekt. Elke dag.
Doeikus

Copyright - Huis van Greet

Illustraties door Greet DielsHuis van Greet - Illustrator

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.