Ongerust

Hoi hoi,

Ik maak mij nu al ongerust voor later Jess, voor de toekomst. En ik had mij nog zo voorgenomen om meer in het hier en nu te leven en te genieten van wat er zich voor mij afspeelt. Maar ik vind het moeilijk, moeilijk om niet al zorgen te hebben over mijn kleine drukke rakker. Hoe hij zijn schooltijd doorkomt, met een hoofd wat heel snel vol zit, waardoor hij zich niet goed meer kan concentreren en daardoor de opname van informatie beperkt is. Ik maak me zorgen over zijn manier van contact maken, zijn eigenzinnige manier van ( samen ) spelen en interactie. Ik maak me zorgen over het feit dat hij tot het gevaarlijke af ( letterlijk ) zijn grenzen opzoekt, tevens zo beïnvloedbaar!
Mijn moeder zegt dat ik meer moet loslaten! Ik denk loslaten!? Hoe doe je dat in vredesnaam? Het liefst zou ik hem aan willen lijnen en altijd naast me willen hebben. Maar ik zie ook wel in, dat dat iets wat neigt naar kindermishandeling.
Volgens mijn moeder was ik voeger net zo. Toen ik 5 jaar oud was, stapte ik bij wild vreemde mensen in de auto, ik weet nog dat heel die auto stonk naar rook! Toen ik 6 jaar was heb ik 8 kilometer gelopen omdat ik graag naar mijn opa en oma wilde gaan en geen zin had om nog langer op school te blijven. Dus je begrijpt, ik was net zo en mijn moeder zegt dan altijd: met jou is het toch ook goed gekomen! Nou ik kan je zeggen Jess, dan hebben we nog heel wat uitdagingen aan te gaan ha ha.

Daaaag

Hoi Marieke,

Allereerst horen zorgen bij het ouderschap. Zorgen over van alles. Zo gaan mijn zorgen of mijn kleine meid wel goed leert, of ze geen oorpijn heeft, of dat ze goed poept. Als de fabriek maar werkt. Zorgen over later hebben is normaal, al is het goed om te beseffen dat later nog niet bestaat. Invullen over hoe het zal zijn, of wat er gaat gebeuren, is fictief en bestaat niet. Nu bestaat.
En loslaten.. Ja… Dat is een enorme klus. Je kunt het leren. Loslaten. Er is alleen geen magische formule. Het is een kwestie van oefenen en vertrouwen hebben. Vertrouwen dat je kleine jongen echt zijn weg wel vindt. Net als jij hebt gedaan. En ik, en nog veel meer mensen. Zijn weg is zijn weg. En jij stuurt nu nog lekker. En dat is maar goed ook, want jij kent jezelf en jullie lieve jongen lijkt dus op jou! Een voordeel zou ik zeggen. Ik snap je zorgen. Heel goed. Deel ze en laat ze niet van binnen sudderen. Delen is t codewoord.

Doeiers

Copyright - Huis van Greet

Illustraties door Greet DielsHuis van Greet - Illustrator

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.