True story

Mariek, echt, waar gebeurd, true story, lig nog bij te komen.
Het verschil tussen mijn man en ik. hij ligt diep te slapen, ik hoorde hem zwaar ademen en KRAK. Lattenbodem los. Aan zijn kant van het bed dus ik heb nergens last van. Ik was nog wakker en aanschouw het volgende:
Hij staat slaapdronken maar rustig op, pakt zijn matras, repareert het bed en met de zelfde rust duikt hij weer onder de dekens. Hij wenst mij welterusten en zegt dat hij van mij houdt.

Echt hoor! Ik zou ontploffen! Schuimbekkend van schrik en complete verwarring en daardoor ineens witheet, zou ik naast het bed staan en de boel bij elkaar vloeken! Iedereen zou wakker worden en houden van zou zo ver te zoeken zijn! Ze zouden in ieder geval even niet zo van mij houden ben ik bang. Tekeer zou ik gaan.

Ik kijk naar mijn man die al weer ligt te ronken en bedenk dat hij in dat opzicht een heel opgeruimd karakter heeft. Hij is niet snel onder de indruk. Niet snel van de kaart.
Ik ben maar een klein explosiefje. 1 losse lattenbodem en ’t is gedaan met de rust. Ik kan nog wat van die vent leren:-)

X

 Ja jes, de mannen zijn in alle opzichten anders dan de vrouwen. Wij maken graag overal een halszaak van, de emoties schieten alle kanten op en we zijn op dat soort momenten even niet voor rede vatbaar! Moeilijk voor ons zelf vaak!….De mannen daarin tegen, lijken in dit soort situaties de koelheid zelf. Ik denk, omdat mannen veel meer in het nu leven. Het bed is stuk, hoe zorg ik ervoor dat het nu gemaakt wordt, zodat ik weer kan slapen…punt. Meer niet! Wij vrouwen denken, nou is het bed kapot, we hebben deze nog niet eens zo lang, moeten we een nieuwe? Waar haal ik dat geld vandaan? Hoe moet dat morgen, dan ben ik vast doodmoe en ik moet nog naar een verjaardag en boodschappen doen, wat gaan we morgen nou weer eten. Tevens irriteer je je aan je man, omdat hij maar niet wakker wordt, of minimaal reageert.
Uiteindelijk lig je verhit in bed en kom je niet meer in slaap, raar he……..Zo zinloos eigenlijk! Maar wat doe je eraan……nou ja, misschien idd wat meer leren en aannemen van je vent ha ha

Copyright - Huis van Greet

Illustraties door Greet DielsHuis van Greet - Illustrator

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.