Klein geluk

Dat geluk in de kleine dingen zit Jes, ervaar ik dagelijks. Bijvoorbeeld als ik op “onze” dorpsmarkt ben. Zo hoef ik niets te zeggen tegen de aardappelboer, want hij weet precies welke en hoeveel aardappelen ik wil en als ik hem een fooi geef krijg ik als dank een kilo ui mee. Hoeft niet, maar wel lief. Na een praatje loop ik weer verder, naar de gebakkraam. Ik vraag hoe zijn vakantie is geweest en na een uitvoerig verslag vraag ik drie roomsoezen. 1 voor mijzelf en 2 voor mijn donderstenen, voor als ze uit school komen. Bij de groentekraam, laat een super enthousiaste groenteboer zijn nieuwe oogst zien en trakteert hij ons op een gratis broodje worst met verse zuurkool. Even verderop staat er een “nieuwe” kraam, als ik even bij hem kom kijken, loopt het water mij in de mond. Heerlijke tapenade, confituur, olijven en vers brood. Hij laat me van alles wat proeven en ik neem allerlei heerlijke smeersels mee, dit omdat ik vanavond naar je toe kom. Bepakt en bezakt loop ik glimlachend en al zwaaiend weg. Tot de volgende week roep ik, want dan zal ik dit hele ritueel weer uitvoerig herhalen. Ik verheug mij er nu al op. Waar verheug jij je deze week op?

Zie je later Skatje….

Darling,

Ik verheug me op de blauwe regen die volop in de knop zit! Als ze bloeit is zij een sprookje! En nu hebben we ook een pergola waar ze mooi op kan klimmen. Dan hangen er straks enorme blauwe prachtige trossen waar je onderdoor moet lopen om in de rest van de tuin te komen.
Ik verheug me op de groei van ons kleine meisje. Elke dag zegt ze weer nieuwe mooie uitspraken. En dan de blikken die ik en mijn liefde wisselen, kleine twinkeling in zijn ogen van trots en genieten.
Ook verheug ik me op het bakje thee wat op mij staat te wachten. Dampend met een zakje.
Ik verheug me graag…
Ik verheug mij op het zonnetje op mijn gezicht! Het is even wennen, want in Nederland gaan we van 10 naar 25 graden in 1 nacht, maar oke, al zwetend uit elke porie geniet ik van de warmte en van het licht! Gisteren liep ik vanuit een koele kapsalon, verdomd goeie airco, naar buiten en toen voelde ik mij even op Fuerteventura! Dat gevoel van die warmte, warme lucht in je gezicht. Ik hou er zo van. En dat gewoon thuis! Niks Fuerteventura. Gewoon hier. Oerhollandse warmte. En morgen weer een mooie warme dag. De winterjassen hangen nog aan de kapstok, die hadden we tenslotte vorige week nog aan.
Oja en die sinaasappel die op mij ligt te wachten….
Ik verheug me graag…
X

Copyright - Huis van Greet

Illustraties door Greet DielsHuis van Greet - Illustrator

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.